Sollicie

Beste Veeteler en/of geïntereseerde,
 

Sta je te popelen om aan het werk te gaan en zijn de laatste studiepuntjes in zicht? Of moet je nog een tijdje studeren, ben je op zoek naar een stage of weet je nog niet zo goed wat je wil? Schrijf je dan in voor de Sollicitatiecursus 2017!
De sollicitatiecursus is de ideale mogelijkheid om te leren hoe je sollicitatiebrieven schrijft, een cv opstelt en sollicitatiegesprekken voert. En, mooi meegenomen: op deze manier kom je in contact met verschillende bedrijven, mogelijk zelfs je toekomstige werkgever.

De opzet van de sollicitatiecursus is als volgt:

- Donderdagavond 28 september 2017 wordt een algemene introductie gegeven door AERES AGREE, waarbij allerlei informatie gegeven wordt over het schrijven van brieven, een cv en het voeren van een sollicitatiegesprek.

- Woensdagavond 1 november 2017 worden de gerichte sollicitatiebrieven besproken. De aangeschreven bedrijven geven aan wat de plus- en minpunten van je brief zijn en welke vragen je bij een sollicitatiegesprek kunt verwachten naar aanleiding van je ingestuurde brief.

- Woensdagavond 6 december 2017 worden de open sollicitatiebrieven besproken. Dit gaat op dezelfde manier als bij de gerichte brieven. Het enige verschil is dat deze brieven niet gestuurd zijn naar aanleiding van een vacature.

- Hierna vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Hierbij ga je met een aantal studenten bij twee bedrijven op bezoek om een sollicitatiegesprek te oefenen en bij te wonen. Va tevoren dient ook een sollicitatiebrief en een cv ingeleverd te worden. De data voor de sollicitatiegesprekken worden later bekend gemaakt.

Een twintigtal bedrijven uit de gehele sector is vertegenwoordigd; van financieel tot voeding en van huisdieren en paarden tot de intensieve veehouderij.

Binnenkort opent de inschrijving voor de sollicitatiecursus, dus houdt je mail in de gaten!

Met vriendelijke groet,

Sollicitatiecommissie 2017
  Denise Bergman
  Yvo Goselink

  Maaike Neplenbroek
  Manon Tankink