Dagexcursie RFS

Event date: 

woensdag, 21 februari, 2018 - 08:00 tot 17:00

Hallo Koeienliefhebbers, ​

De laatste herkansingsweek is alweer aangebroken en dat betekent dat periode 4 voor de deur staat. Om deze weer vol goede moed te starten zullen we de periode aftrappen met een dagexcursie op woensdag 21 februari 2018. We zullen deze dag op pad gaan met onze sponsor Flynth

We zullen ons begeven naar Noord-Sleen in Drenthe waar we twee melkveebedrijven zullen bezoeken. 

Eerst bezoeken we het bedrijf van de familie Hilhorst. Het bedrijf melkt rond de 250 melk- en kalfkoeien, de productie ligt rond de 8000 kg melk. Het bedrijf boert op 100 hectare grasland en 20 hectare mais. Het bedrijf is extensief te noemen, waar zij 16.500 liter/ha produceren. Het bedrijf was een aantal jaren gelden testbedrijf voor en monovergister. De zoon Wilco Hilhorst loopt op het moment stage bij Flynth en is bedrijfsopvolger.  Wilco zal ook bij de excursie aanwezig zijn en kan wellicht een inkijkje geven in de economisch resultaten van het bedrijf.

Hierna bezoeken we het bedrijf van familiebedrijf Schuttenbeld. Op het bedrijf worden 160 melk- en kalfkoeien gehouden en gemolken met 3 Lely melkrobots. De productie ligt rond de 10.000 kg melk per koe. Het familie Schuttenbeld heeft specifiek gekozen voor automatiseren, melkrobot en voerrobot, om externe arbeid te besparen. In 2015 is het bedrijf verplaatst van Bornerbroek naar Noord-Sleen, waar ze eerst 90 melk- en kalfkoeien molken. Het streven is om duurzame en gezonde koeien te melken. Het bedrijf heeft 63 hectare zandgrond in eigendom, het landwerk wordt uitbesteed. De familie Schuttenbeld is zeer open over hun economische resultaten. Hierdoor kunnen we veel leren over economische resultaten op het bedrijf.

Na dit bezoek zullen we weer afreizen naar Wageningen. We zullen om 8.45 uur vertrekken vanaf het Zodiac en naar verwachting zijn we rond 17.30 uur weer terug. 

De kosten van deze dag zullen enkel uit vervoerskosten bestaan. Daarnaast zal Flynth de lunch verzorgen, dus die hoef je niet mee te nemen!

Komende woensdag 14 februari zullen de inschrijvingen open gaan om 12.00 uur. Je kan je inschrijven via deze link: http://veetelers.nl/nl/events/dagexcursie-rfs-4 
Inschrijving is bindend en vol=vol!  

We hopen jullie allemaal te zien op 21 februari!!