Introductieavond sollicitatiecursus

Event date: 

donderdag, 28 september, 2017 - 19:00 tot 23:00

Beste Dierwetenschappers en geïnteresseerden,

Zijn je laatste studiepuntjes in zicht en sta je te popelen om aan het werk te gaan? Of moet je nog een tijdje studeren en ben je op zoek naar een stage of weet je nog niet zo goed wat je wil? Schrijf je dan nu in voor de Sollicitatiecursus 2017!!! De sollicitatiecursus is de ideale mogelijkheid om te leren hoe je sollicitatiebrieven en cv’s opstelt en sollicitatiegesprekken voert. Ook mooi meegenomen: op deze manier kom je in contact met verschillende bedrijven, mogelijk zelfs je toekomstige werkgever.

De opzet van de sollicitatiecursus is als volgt:
   - Op donderdagavond 28 september 2017 wordt een algemene introductie gegeven door Aeres Agree, waarbij allerlei informatie gegeven wordt over het schrijven van brieven, het opstellen van een cv, het voeren van een sollicitatiegesprek en het vervolg na je eerste gesprek.
   - Op donderdagavond 9 november 2017 worden de gerichte sollicitatiebrieven besproken. Het bedrijf dat je aangeschreven hebt, zal aangeven wat de plus- en minpunten van je brief zijn en welke vragen je bij een sollicitatiegesprek kan verwachten naar aanleiding van je ingestuurde brief.
   - Op woensdagavond 6 december 2017 worden de open sollicitatiebrieven besproken. Dit gaat op dezelfde manier als bij de gerichte brieven. Het enige verschil is dat deze brieven niet gestuurd zijn naar aanleiding van een vacature, maar naar aanleiding van je interesse in het bedrijf in het algemeen.
   - Van maandag 8 januari t/m vrijdag 19 januari 2018 vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Hierbij ga je met een aantal studenten bij 2 bedrijven op bezoek om een sollicitatiegesprek te oefenen en bij te wonen. Van tevoren dient ook een sollicitatiebrief en cv ingeleverd te worden.

Een twintigtal bedrijven uit de gehele sector is vertegenwoordigd: van financieel tot voeding en van huisdieren en paarden tot de intensieve veehouderij. Ook aan mensen met aquatische interesse is gedacht!

Als je twijfelt of deze cursus geschikt voor je is, dan kan je altijd contact opnemen met ons en zullen we je meer informatie over de cursus geven. Er zit voor iedereen wel een bedrijf tussen van zijn/haar interesse.

De kosten voor de 3 avonden en sollicitatiegesprekken zijn € 10,- voor leden van studievereniging “De Veetelers” en € 25,- voor niet leden. Hierbij is het verplicht deel te nemen aan alle 3 de avonden en de sollicitatiegesprekken. Mocht je bij één van de avonden of bij de gesprekken niet aanwezig zijn, dan wordt per gemiste avond of gesprek € 15,- extra in rekening gebracht.

 

Inschrijven kan via het online Veetelerskalender tot 24 september 22.00http://veetelers.nl/nl/events/introductieavond-sollicitatiecursus (let op: de inschrijving staat onder het event ’Introductieavond Sollicitatiecursus’, maar je schrijft je in voor de gehele sollicitatiecursus). Schrijf je snel in, want er is maar plek voor 45 studenten! 

 

>>> Iedereen die zich inschrijft moet ook even een mail sturen of hij/zij een auto ter beschikking heeft voor de sollicitatiegesprekken in de weken 8  tot 19 januari. <<<

 

De intekenlijst is geopend. Let op! Intekenen is bindend.
Heb je nog andere vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,

 ___________________________

     Sollicitatiecommissie 2017

         Denise Bergman

         Yvo Goselink

         Maaike Neplenbroek

         Manon Tankink

Reacties

Lidmaatschap veetelers

Goededag, Ik weet niet zeker of mijn lidmaatschap van de veetelers dit jaar verlengd is... Zou u hier misschien naar kunnen kijken. Met vriendelijke groet, Nicky Rombout

Inschrijving

>>> Iedereen die zich inschrijft moet ook even een mail sturen of hij/zij een auto ter beschikking heeft voor de sollicitatiegesprekken in de weken 8 tot 19 januari. <<<