Veebeoordelen RFS

Event date: 

dinsdag, 20 maart, 2018 - 18:00 tot 22:30

***Only in Dutch***

Beste koeienliefhebbers,

Op dinsdag 20 maart 2018 staat de tweede ronde veebeoordelen op het programma. Dit is de eerste ronde om kans te maken op deelname aan de LSCV (Landelijke Studenten Competitie Veebeoordelen) die zaterdag 14 april zal plaatsvinden. Hier zullen studenten van de HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool (Dronten), Faculteit Diergeneeskunde (Utrecht), Hogeschool Van Hall Larenstein (Leeuwarden) en van ons het tegen elkaar op nemen voor de titel beste universiteit/hogeschool en beste student.  Iedereen is welkom om te leren hoe je koeien kunt beoordelen.

We zullen deze avond te gast zijn op bij de familie Aalberts. Dit familiebedrijf wordt sinds 8 jaar gerund door Daan en zijn broer, en hun vader helpt ook nog actief mee. Op dit bedrijf melken ze 185 melk- en kalfkoeien, daarnaast hebben ze in totaal 160 stuks jongvee, waarvan 100 dieren in Duitsland zijn ondergebracht. De huidige productie ligt rond de 10.500 liter. In 2015 is er een nieuwe stal gebouwd op de plaats waar de oude stal stond. Het veestapel heeft een gemiddeld algemeen voorkomen van 85.5, hieraan is ook te zien dat er liefde is voor mooie koeien. Daarnaast doet de familie graag mee met keuring. Het fokdoel van de familie Aalbers moet het exterieur in functie staan van productie. De stieren die gebruikt worden moeten daarom ook minimaal +500 kg melk vererven.

Tijdens deze avond zal Marc Kouwenberg ons begeleiden als inspecteur van CRV.

We zullen rond 19.00 uur vertrekken vanaf Zodiac en we zullen rond 23.00-23.30 uur terug in Wageningen zijn. Zorg dat je op tijd bent, zodat we niet hoeven te wachten. De kosten voor deze avond zullen uitsluitend uit vervoerskosten bestaan!
Als je het keuringsrapport van tevoren nog graag eens wilt zien kan dat op deze site: http://www.jvcgelderland.nl/files/file/formulieren/Keuringsrapport_CRV.pdf 
We nemen de geprinte versies voor jullie mee op de avond zelf.

Opgeven voor deze kwalificatieronde kan vanaf vrijdag 9 maart omstreeks 17.00 uur via de veetelerssite: http://veetelers.nl/nl/events/veebeoordelen-rfs-0

Indien opgeven via deze link niet werkt, graag een mailtje sturen naar veetelers.rfs@wur.nl
Denk eraan om warme kleding aan te trekken, want de ervaring leert dat het flink koud kan zijn! Daarnaast moet je zelf een pen meenemen.

Intekenen is bindend.
Wees er snel bij, want vol = vol!

Met loeiende groet, 
De RFS