Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij
Aantal leden: ±125

Wie zijn wij?

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Onze leden bestaan uit studenten Dierwetenschappen, wij als PFC hebben als doel onze studenten meer praktijkervaring te geven naast onze kennis die we opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Daarnaast organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Pavo en Barefoot.

Afgelopen collegejaar 2016-2017 hebben we veel verschillende activiteiten georganiseerd. Jumping Amsterdam werd bezocht en we reisden af naar Den Bosch voor een hengstenkeuring. Er werd een lezing georganiseerd over het ultieme sportpaard. Verder was er een gevorderdenclinic en een excursie over diverse huisvestingssystemen. Het jaar werd afgesloten met een Buitex.

Wat kun je dit jaar verwachten? In het collegejaar 2017-2018 brengen wij een bezoek aan de voerfabriek van Pavo. Daarnaast staat er een introductieles grondwerk op het programma en wordt er een nog in te vullen educative activiteit gepland. In de vierde periode zullen wij ons 6e lustrum vieren, met onderandere een openingsborrel, educatieve excursie, gevorderdenrit en een symposium. In periode 6 zullen we het jaar afsluiten met een binex! We hebben onzettend veel zin in komend jaar met alle leuke en leerzame activiteiten en zien jullie hier graag terug. 

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,

Namens het bestuur van de PFC,

Joëlle Benschop
Charlotte Franken (contactpersoon)

Amber Groenewoud 
Lianne Nijs 
Joanne Tijssen

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association

Wageningen University
Mail: veetelers.pfc@wur.nl

Hoofdsponsor:

 

Sponsor:

Heeft uw bedrijf interesse in sponsoring van de PFC? Mail ons: veetelers.pfc@wur.nl

Volg ons nu op Facebook (https://www.facebook.com/PFC-Veetelers-458213107693308/?ref=br_rs) en Instagram (@pfcdeveetelers), en mis niks van onze activiteiten!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni 2018 vindt de Binex van de PFC plaats! We zullen veel interessante bedrijven bezoeken in Noord Nederland! Het programma voor dit weekend is als volgt:

 

Vrijdag

- We zullen vroeg in de ochtend vertrekken naar onze hoofdsponsor Pavo, waar we een rondleiding door de voerfabriek krijgen. 

- Daarna rijden we door naar paardenkliniek Wolvega voor een rondleiding.

​- Aan het eind van de middag gaan we naar de drafbaan Victoriapark in Wolvega!​ Hier gaan we drafraces bekijken en vindt het EK Wedden plaats.
 

We zullen het gehele weekend overnachten in 4-5 persoonsappartementen bij PMO in Steenwijk, die jullie misschien kennen van de praktijkweken. 

 

Zaterdag:

- 's Ochtends gaan we naar Zadel- en tuigmakerij van den Bosch. Dit is een echt familiebedrijf en deze familie is kundig in alle takken van zadel- en tuigmakerswerk. Je kunt hier al je vragen kwijt over alle soorten harnachement.

- In de middag is het tijd om op het paard te stappen; we gaan namelijk een crossles volgen bij  stal 't Reelaer​

(Voor deze excursie is springervaring vereist! Het is uiteraard verplicht om een cap te dragen en daarnaast ook een bodyprotector. Heb je er zelf geen bodyprotector en kan je er ook geen lenen, dan kunnen deze gehuurd worden bij 't Reelaer. De kosten hiervoor bedragen 7,50 euro en zijn voor eigen portemonnee.)

 

Zondag:

- 's Ochtends zullen we een longeercursus volgen bij PMO. We zullen met verschillende paarden aan de slag gaan om alles over longeren te leren. 

- Het tweede deel van de middag gaan we langs bij de Ezelsociëteit in Zeist voor een rondleiding en om ezels te knuffelen. Deze stichting vangt zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels op. 

 

De maximum prijzen voor de Binex zijn als volgt:

 

Lid PFC + lid ''De Veetelers'': €88,-

Niet lid PFC + lid ''De Veetelers'': €128,-

Lid PFC + niet lid ''De Veetelers: €103,-

Niet lid PFC + niet lid ''De Veetelers'': €143,-

 

Inschrijven voor de Binex kan vanaf maandag 7 mei om 13:00. Mensen die zich niet kunnen inschrijven op het Veetelersforum, kunnen vanaf maandag 7 mei om 13:00 uur een e-mail sturen naar veetelers.pfc@wur.nl. Onderwijsverplichtingen gaan altijd voor. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele consequenties.

 
​Met hinnikende groetjes,
PFC