Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij
Aantal leden: ±133

De PFC

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Door het jaar heen organiseren wij excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken en stoeterijen. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Daarom doen wij ons best om vooral bijzondere bedrijven te bezoeken en om hierbij zoveel mogelijk achter de schermen te kijken. Op deze manier krijgen onze leden ook meer praktijkervaring in de paardensector. Daarnaast organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Pavo, Equisport Projects en Agradi.

In het collegejaar 2015-2016 brachtten wij een bezoek aan de voerfabriek van Pavo. Daarnaast stond de jaarlijkse beginnersles op het programma en werd er voor onze gevorderde leden een crossles georganiseerd. Aan het begin van het kalenderjaar brachten we een bezoek aan paardenslachterij Nijkerk. In de vierde periode vond een symposium plaats in Utrecht over het IJslandse paard. In maart hebben we een bezoek gebracht aan manege Chardon. Het jaar werd afgesloten met de Binex, waarbij we in Gelderland verschillende bedrijven bezochten, zoals paardenklinieken, een paardenmelkerij en een westernranch. Ook hebben we lekker kunnen ontspannen tijdens een buitenrit en een huifkartocht. Het was een geslaagd jaar! 

Wat kan je komend jaar verwachten? Natuurlijk staat de jaarlijkse beginnersles op de planning. Ook zullen we dit jaar naar het evenement Jumping Amsterdam gaan en reizen we af naar Den Bosch voor een hengstenkeuring. Dit jaar zal er een lezing worden georganiseerd in Wageningen in samenwerking met VHiVer (paardengerichte vereniging van Diergeneeskunde, red.). Verder zal er een gevorderdenclinic plaatsvinden en nog een andere excursie die nog verder wordt ingevuld. Het jaar wordt afgesloten met een Buitex.

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Charlotte Franken (contactpersoon)
Amber Groenewoud
Vera Joustra
Ivy van Kemenade
Lianne Nijs

Floor Smorenburg

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association
Wageningen University
Mail: veetelers.pfc@wur.nl

Hoofdsponsor

Sponsor

Bestel op agradi.nl via onderstaande banner en steun de PFC!

Agradi.nl Webshop

Files: 

BijlageGrootte
Image icon dsc_0023.jpg12.06 MB