Schapen en Geiten Studieclub (SGSC)

 

Mail SGSC

 

Ondervereniging voor schapen, geiten en andere kleine herkauwers
Aantal leden: ±100

Hallo Veetelers, Veetelerinnen en andere geïnteresseerden,

De Schapen en Geiten StudieClub (SGSC) houdt zich, zoals de naam al zegt, bezig met schapen en geiten, maar wij zijn ook geïnteresseerd in andere kleine herkauwers zoals alpaca’s en herten. Net als de andere onderverenigingen van de studievereniging "De Veetelers", organiseert ook de SGSC leuke en interessante excursies.

Ons doel is om de student kennis te laten maken met een sector die, over het algemeen, niet heel bekend is. Dit doen wij door middel van excursies (in binnen- en buitenland) naar verschillende bedrijven. Zo hebben wij reeds al een (halal)slachterij, voerderproducent, biologische én conventionele schapen- en geitenhouderijen, alpacafarm, kamelenmelkerij e.d. bezocht. Hiernaast hebben we ook belangstelling voor de producten en verwerking hiervan. Voorbeelden hiervan zijn het schaapscheren en de aflammercursus. In het collegejaar 2016-2017 vierden we ons 25 jarig bestaan. Ons vijfde lustrum begon met een gezellig openingsfeest. Daarna volgde een excursie met een workshop schapen drijven en een bezoek aan een bedrijf van melkschapen. Afsluiten deden we met een 5-gangendiner waarbij de focus elke gang op een andere diersoort (hert, alpaca, geit, schaap) lag. Ook zijn we op BUITEX naar Engeland en Wales gegaan. 

In collegejaar 2017-2018 staat de BINEX naar Noord-Holland en Texel op de planning. Deze zal plaatsvinden van 23 tot 25 februari 2018. 

Dus wil je je blikveld verruimen en nieuwe dingen leren, of gewoon leuke lammetjes knuffelen, ga dan eens mee op excursie van de SGSC of wordt lid! Lijkt het je leuk om deze excursies te organiseren, schroom dan niet en mail ons. We zoeken altijd nog nieuwe bestuursleden!

 

Met blatende en mekkerende groet,

Het SGSC bestuur,

Andre van den Bosch (contactpersoon)

Elien Gorisse

Lidewij van 't Klooster

Rianne Planje 

Maarten Vandervennet

Sponsors van de SGSC