Symposiumcie

Hallo allemaal,

Wij zijn de Lustrum Symposiumcie "Verreikend", bestaande uit Xana Blaauw, Jordi Lensink, Stefan ten Pierik, Marieke Poppe, Mendy van Toor en Tim van der Zee. Het is onze taak om voor komend Lustrum het Symposium te organiseren over de veehouderij, dat interessant is voor zowel studenten als externen. Onze commissie bestaat uit een diverse groep mensen, waarvan ieder geïnteresseerd is in een andere diersoort, van varkens tot vissen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat het Symposium breed aangepakt wordt, over de diersoorten heen. Onze taak is om het Symposium voor komend Lustrum te organiseren, dat plaats zal vinden op 28 maart 2017.

Een aantal weken geleden hebben wij ons thema bekend gemaakt door middel van een filmpje, dat te vinden is op http://www.veetelers-springlevend.com/nieuws/. Het thema luidt:

Innovatie als Integratie
Hoe kunnen dierenwelzijn, milieu en economie samen de veehouderij versterken?

Zoals iedereen weet spreken dierwelzijn, economie en milieu elkaar vaak tegen in de veehouderij. Innovaties die goed zijn voor dierwelzijn zijn dikwijls nadelig voor economie en milieu en zo geldt dit ook voor de andere twee thema’s. Verschillende sprekers zullen aan bod komen om de drie thema’s te belichten. Ook zullen we innovaties te zien krijgen die de drie thema’s combineren. Aan het einde zal een interessante discussie plaatsvinden tussen de sprekers: Hoe kunnen dierwelzijn, economie en milieu nu samen de veehouderij versterken?

 

Ben jij al enthousiast voor het Symposium? Houdt dan alvast 28 maart vrij in je agenda! We zien je daar graag terug.
 

Groetjes,

De Lustrum Symposiumcie "Verreikend"

Xana Blaauw
Jordi Lensink
Stefan ten Pierik
Marieke Poppe
Mendy van Toor
Tim van der Zee