Eerstejaars en wat nu?

Als je begint bij de studie Animal Sciences bij de Universiteit van Wageningen, krijg je wellicht te maken met De Veetelers. De Veetelers is een studievereniging voor studenten van de studie dierwetenschappen. Het verschil tussen een studievereniging een studentenvereniging is dat een studievereniging je helpt bij je studie en je helpt bij het vormen van je sociale netwerk. Een studentenvereniging is puur voor het opbouwen van sociale contacten buiten je studie.

 

Studievereniging

De Veetelers wordt bestuurd door het bestuur, zij zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Onder het bestuur zitten de commissies, zij zorgen zelf voor activiteiten zoals: sportevenementen, feestjes, symposia, bijeenkomsten, een almanak en nog veel meer …

Zo’n studievereniging is dus eigenlijk erg handig. Het geeft je korting op de aanschaf van studieboeken, je mengt met studenten uit de hogere of lagere jaarlagen en het is volkomen vrijblijvend. Daarnaast staan De Veetelers bekend als de meest actieve studievereniging in Wageningen met meer dan 500 leden!

 

Commissies

Commissies zijn de ideale plek om je te oriënteren binnen de studievereniging. Bijvoorbeeld de Redactie, dat is een commissie die elke maand het magazine ‘De Veeteler’ schrijven en publiceren. Een aantal studenten Dierwetenschappen zitten bij elkaar in die commissie. Elke week hebben ze een vergadering, ze hebben contact met bedrijven in de sector, ze interviewen studenten en je werkt ook aan een stukje persoonlijke vaardigheden.

 

Onderverenigingen

De Veetelers hebben ook een aantal onderverenigingen, dat zijn kleinere verenigingen onder De Veetelers. De onderverenigingen zijn verder gespecialiseerd in een bepaalde sector. Bijvoorbeeld Aquarius, dat is een ondervereniging gespecialiseerd in aquacultuur en visserij. De ondervereniging verzorgd ook excursies en educatieve activiteiten in de sector. Daarnaast bestaat het bestuur van een ondervereniging vaak uit enthousiaste Dierwetenschappers.  

 

Zit je in het eerste jaar en ben je geïnteresseerd om eens een kijkje te nemen bij commissies, vul dan dit formulier in of mail/app de voorlichter intern van het bestuur, Kevin Kooy.  

Voorlichter intern  Kevin Kooy 
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon +31 6 81 44 26 32

 

Studie adviseur   Inge Palm
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon +31 31 74 86 191