Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij

Aantal leden: +- 134

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Onze leden bestaan voornamelijk uit studenten Dierwetenschappen. De PFC heeft als doel om deze studenten meer praktijkervaring te geven naast de kennis die ze opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Ook organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Efo en Bio-Ron.

In het collegejaar 2019-2020 hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, onder andere een beginnersles en op twee avonden een introductieles voltige. Ook heeft er een symposium plaatsgevonden met als thema: ‘’Opgezadeld?!’’. Een dagexcursie heeft plaatsgevonden waarbij "Manege Zonder Drempels", Stal Zwanehoef en zadelpasser CountryMill zijn bezocht. Helaas hebben we de de gevorderdenrit en de Binex moeten annuleren vanwege het Coronavirus. Hopelijk kunnen we in het nieuwe collegejaar weer veel nieuwe activiteiten organiseren!

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Laurien Brichau
Lianne van Eerden (contactpersoon)
Dorette Kroeze
Dionne Ruijter

 

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association
Wageningen University
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors:
Image result for logo bio ron

Heeft uw bedrijf interesse in sponsoring van de PFC? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons nu op Facebook en Instagram (@pfcdeveetelers), en mis niks van onze activiteiten!