Ondervereniging voor schapen, geiten en andere kleine herkauwers

Aantal leden: ±90

Hallo Veetelers, Veetelerinnen en andere geïnteresseerden,

De Schapen en Geiten Studieclub (SGSC) is, zoals de naam al doet vermoeden, geïnteresseerd in schapen en geiten. Echter, niet alleen schapen en geiten staan in de spotlight. Wij organiseren ook activiteiten rondom kleine herkauwers. Net als alle andere onderverenigingen van Studievereniging "De Veetelers" organiseert SGSC leuke en leerzame activiteiten.

Ons doel is om studenten kennis te laten maken met de relatief onbekende schapen- en geitensector. Dit doen wij door het organiseren van diverse excursies in binnen- en buitenland. Hierbij kunt je denken aan een aflammercursus waarin je leert hoe ingewikkeld de geboorte van een lammetje kan zijn, een cursus schapen scheren waarin je zelf een schaap leert scheren, of een excursie naar een voerproducent. We bezoeken ook vaak één keer per jaar een alpacaboerderij!

Vorig jaar organiseerden wij een Binex naar Brabant. Wij hebben veel verschillende geitenboerderijen in de omgeving bezocht en zijn ook naar de “Dag van het schaap” in Ermelo geweest. We leerden niet alleen over de schapen- en geitensector, we mochten ook veel dieren knuffelen. We hebben zo'n leuke tijd gehad met alle leden, dat we niet kunnen wachten om ook dit jaar een Binex te organiseren.

Als je je horizon wilt verbreden en nieuwe dingen wilt leren, of gewoon met lammetjes wilt knuffelen, ga dan mee op excursie met de SGSC en onderteken een memberSHEEP formulier!

Met geitige groeten,

Het bestuur van SGSC,

Evelien Smits (Voorzitter)

Laura Berbee (Secretaris)

Leah Gooren (Penningmeester)

Thera Bos (General Member)

Nina Horstink (General Member)

Volg ons op Instagram & LinkedIn: @sgsc.veetelers
Of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Sponsors: