DEC staat voor Direction Educational Committee, en is zoals de naam al zegt de onderwijscommissie van "De Veetelers". DEC bestaat uit ongeveer acht studenten van verschillende jaargangen (BSc en MSc) die zich inzetten voor de verbetering van het onderwijs. Om de week houdt DEC een lunchvergadering op maandagmiddag. In zo'n vergadering komen onder andere de vak evaluaties (PaCE), afstudeervakenquêtes, PC-AS voorstellen en suggesties/klachten van studenten over onderwijszaken aan de orde.

 

De mening van DEC, en dus ook van jou, wordt in de maandelijkse PC-AS vergadering kenbaar gemaakt. In de PC-AS zijn de specialisaties van de opleiding Animal Sciences vertegenwoordigd samen met vijf studentleden, waarvan drie leden uit DEC komen. Tijdens de rigro worden elke maand de belangrijkste ontwikkelingen vanuit de PC-AS besproken. Een Programme Committee (PC) tref je bij elke studierichting aan, omdat deze wettelijk verplicht is. Om iedereen goed op de hoogte te houden van alles wat zich op onderwijsgebied afspeelt, wordt elke maand een verslag uitgebracht in 'De Veeteler' onder het kopje "Educational Affairs". Aangezien 'De Veeteler' ook op deze website staat, is de gang van zaken van het Animal Sciences onderwijs voor iedereen toegankelijk. Dit stukje is dus een aanrader voor iedereen die de ontwikkelingen wil volgen!

 

Studenten kunnen natuurlijk ook altijd zelf bij één van de DEC-leden aankloppen als ze iets te vragen of te klagen hebben over onderwijszaken. Ondanks het serieuze karakter van deze commissie is de sfeer tijdens en rondom de vergaderingen altijd erg gezellig. Dus, denk je dat deze commissie wel iets voor jou is, neem dan gerust contact op met één van de onderstaande personen of stuur een e-mail naar DEC: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook heeft DEC een bijlesnetwerk voor en door studenten. We hebben gezien dat weinig tot geen mogelijkheden op de universiteit zijn voor extra hulp bij de vakken waar jij dit misschien wel nodig hebt. We zijn altijd op zoek naar studenten die bijles willen geven of natuurlijk die bijles willen ontvangen. Onze vraag aan jullie is daarom ook:

 

Ken jij of ben jij iemand die bijles kan gebruiken?

Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Ben jij iemand die medestudenten graag zou willen helpen door het geven van bijles?

Vul via deze link het formulier in of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact op zodra er een bijlesdocent nodig is.

 

Wij zullen op deze manier mensen met elkaar in contact brengen.

Lieke de Brouwer (Onderwijscommissaris I)
Reza van Welie (Onderwijscommissaris II)
Eline de Boer 
Eline Reinders 
Danique Janssen  
Hannes Hamann
Fenna van Heijst 
Gitte van Empel