ROK/OpCie

"De Veetelers" is één van de weinige studieverenigingen met een goed georganiseerde onderwijscommissie, de ROK. ROK staat voor Richtings Onderwijs Kern en dit is dus de onderwijscommissie van studievereniging "De Veetelers". De ROK bestaat uit ongeveer tien studenten van verschillende jaargangen (BSc en MSc) die zich inzetten ter verbetering van het onderwijs. De ROK vergadert elke maandagavond. In zo'n vergadering komen onder andere vakevaluaties, afstudeervakenquetes, OpCie-DW voorstellen en suggesties/klachten van studenten over onderwijszaken aan de orde.

De mening van de ROK, en dus ook van jou, wordt door de vijf studentleden van de Opleidingscommissie Dierwetenschappen in de maandelijkse OpCie-DW vergadering kenbaar gemaakt. In de OpCie-DW zijn de specialisaties van de opleiding Dierwetenschappen vertegenwoordigd samen met vijf studentleden, die dus uit de ROK komen. Een opleidingscommissie tref je bij elke studierichting aan, omdat deze wettelijk verplicht is. Om iedereen goed op de hoogte te houden van alles wat zich op onderwijsgebied afspeelt, wordt elke maand verslag uitgebracht in 'De Veeteler' onder het kopje "Wijs onder de ROK". Aangezien 'De Veeteler' ook op deze website staat, is de gang van zaken van het Dierwetenschappenonderwijs voor iedereen toegankelijk. Een aanrader voor iedereen die de ontwikkelingen wil volgen!

Studenten kunnen natuurlijk ook altijd zelf bij één van de ROK-leden aankloppen als ze iets te vragen of te klagen hebben over onderwijszaken. De rigro speelt hiernaast een belangrijke rol. Ondanks het serieuze karakter van deze commissie is de sfeer tijdens en rondom de vergaderingen erg gezellig. Dus, denk je dat deze commissie wel iets voor jou is, neem dan gerust contact op met één van de onderstaande personen of stuur een e-mail naar de ROK: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook heeft de ROK een bijlesnetwerk voor en door studenten. We hebben gezien dat weinig tot geen mogelijkheden op de universiteit zijn voor extra hulp bij de vakken waar jij dit misschien wel nodig hebt. We zijn altijd op zoek naar studenten die bijles willen geven of natuurlijk die bijles willen ontvangen. Onze vraag aan jullie is daarom ook:

Ken jij of ben jij iemand die bijles kan gebruiken of kan geven?
Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij zullen op deze manier mensen met elkaar in contact brengen.

Manon Greve (Onderwijscommissaris I)
Ceres van Dongen (Onderwijscommissaris II)
Joas Bos
Pim Kroes
Isa van der Mierde
Maxime Pals
Jodien Troost