Educatie is natuurlijk belangrijk, maar wat in het leven is nog belangrijker? Van het leven genieten is het antwoord dat je zoekt. En dit doet men door het leven te vieren met vrienden en bieren. De Akcie is de commissie die deze vieringen voor alle Veetelers organiseert. Zo hebben we binnen “De Veetelers” hebben wij een befaamde uitspraak die als volgt luidt: “studeren is een must, feesten een lust, de Akcie maakt "De Veetelers" van beide bewust”.  

De Akcie is verantwoordelijk voor het organiseren van allerlei soorten feesten, maar ook het Eerstejaars weekend. In dit weekend leren de “sjaars” onze vereniging, maar ook elkaar kennen. Na een weekend van feesten en activiteiten hoopt men zich tot een ware Veeteler te kunnen benoemen. En daarbij hopen we de eerstejaars een beetje warm te hebben gemaakt om bij de talloze geweldige feesten aanwezig te zijn.

Denk bij deze feesten aan bijvoorbeeld de intro BBQ en -feest, wat overigens weer een overweldigend succes bleek. Maar denk ook aan de klassieke Biercantus, waar studenten liederen zingen en bier drinken. Het kleine integratie feest wordt georganiseerd om leden van verschillende studieverenigingen te laten integreren en om relaties met andere studieverenigingen te onderhouden. 

Elk jaar heeft de Akcie een nieuwe kleur polo waaraan men ons als commissie leden kan herkennen. Dit jaar is gekozen voor de kleur Rood. Wees niet te verlegen om ons aan te tikken en een praatje te beginnen. Akcie organiseert haar activiteiten natuurlijk niet alleen om het drinken en feesten, maar ook om de sociale contacten binnen de Veetelers te onderhouden. Het is misschien wel de makkelijkste manier om naam te maken bij “De Veetelers” en zo contacten te leggen voor later in het bedrijfsleven.

Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een Akcie vergadering? Laat ons een voorbeeld geven zonder alle geheime praktijken te onthullen: om alle topactiviteiten in werking te zetten is er serieus overleg nodig. Helaas is dit vaak moeilijk doordat pilsjes rijkelijk de keelpijp in worden gegoten. Dit betekent automatisch een langere vergadering. Maar dat houdt men niet tegen. Sterker nog, tijdens de vergadering bouwt de sfeer alleen maar op. Het toppunt van sfeer wordt bereikt tijdens het ‘mexxen’. De meeste mensen kennen dit spel natuurlijk wel, maar dit loopt anders als men de Akcie vergadering betreedt. Spanningen lopen hoog op, adrenaline spuit door het lichaam en alcoholische versnaperingen worden met een rap tempo geconsumeerd. Zo wordt de creativiteit van de geest gestimuleerd en houdt het ons jong en de organisatie zo geolied als een vlugge bolide. 

Klinkt dit nou precies als iets voor jou? Of heb je een geweldig idee voor een Akcie activiteit? Stuur ons een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of stuur een appie naar onze geliefde Lid Bestuur Post Voorlichter Intern en tevens Akcie voorzitter Jorn Wolterink.

Gegroet,

De Akcie van “De Veetelers”
"Lights, camera, Akcie!"

Jorn Wolterink - Voorzitter

Noa van den Akker - Secretaris

Jip te Velde

Rixt Kremers

Lotte Reuver

Marnix Stokman

Iris Hoogerbrugge

Rosalie de Koning